Planinsko društvo Tolmin

ČRVOV VRH 2016

b_250_150_16777215_00_images_stories_mladinski_2016_P1090823.JPGV soboto, 12. 3. 2016, se je na Črvov vrh odpravilo 34 mladih planincev iz OŠ Tolmin, PŠ Kamno in Volče ter OŠPP Tolmin, 4 mentorice ter vodnika Majda in Vinko Pagon.Najprej so si ogledali 300 let staro kaščo na Pečinah, ki je služila za varno in kvalitetno shranjevanje živil. Nato jih je avtobus popeljal do izhodiščnega mesta pri smučišču v Sušah.

 

Ogledali so si tudi skakalnico, kjer je svoje prve skoke opravil Jaka Hvala, mladinski svetovni prvak. Nato so krenili na Črvov vrh, najvišji vrh šentviške planote in bili za trud poplačani s čudovitim razgledom na okoliške hribe in gore. Pot so nadaljevali do Jerovce, kjer so lahko videli črno kuhinjo in muzejsko zbirko različnih starih gospodinjskih pripomočkov, nato pa še po klancu do Prapetnega brda, kjer jih je pričakal avtobus.

Izlet si bodo zagotovo zapomnili po lepem razgledu, travnikih polnih spomladanskih cvetlic, kepanju na snegu ter okusni malici iz nahrbtnika, ki je na vrhu, še kako teknila.

 Več fotografij si lahko pogledate tukaj.

Špela Borovničar

Natisni E-naslov