Planinsko društvo Tolmin

Rudi Rauch na Primorskem valu

Pohodniška skupina Planimskega društva Tolmin in tolminskega društva upokojencev že več kot dve Rudi Rauchdesetletji skrbi za to, da tudi starejši ostajajo aktivni in se lahko udeležujejo njim prilagojenih planinskih pohodov. Ves ta čas skupino vodi planinski vodnik Rudi Rauch, ki se počasi poslavlja. Ob tej priliki je obujal spomine s Primorskim valom. 
Dolgoletni planinski vodnik Rudi Rauch: Dokler bom brcal bom hodil z njimi 

Natisni E-naslov

Zlati častni znak PZS planinski vodnici Slavici Boljat

b_150_100_16777215_00_images_stories_pd_2021_Zlati_castni_znak_PZS_1.jpgNa predlog upravnega odbora PD Tolmin je Planinska zveza Slovenije podelila 𝐒𝐥𝐚𝐯𝐢𝐜𝐢 𝐁𝐨𝐥𝐣𝐚𝐭 𝐳𝐥𝐚𝐭𝐢 č𝐚𝐬𝐭𝐧𝐢 𝐳𝐧𝐚𝐤. Ker je letos občni zbor društva potekal dopisno, ji je bilo priznanje podeljeno na srečanju planincev na planini Razor 18. julija letos.

Preberi več

Natisni E-naslov

Vlado Šorli, častni član PD Tolmin in zaslužni član GRS, devetdesetletnik

b_150_100_16777215_00_images_stories_pd_2021_Vlado_Sorli.jpgDruštveno delo sloni na idealistih, zvestih prostovoljcih; nekateri so preizkušeni v dolgih desetletjih svojega neumornega družbenega dela. Tisti, ki so se že zelo mladi vključili v planinstvo, nekateri tudi v GRS, in v organizaciji nadaljujejo v pozna leta, so dejansko naši najmočnejši stebri prostovoljstva in humanitarnega dela. Eden takih je tudi Vlado Šorli (roj. 14. 7. 1931), ki te dni praznuje svoj devetdeseti življenjski jubilej.

Preberi več

Natisni E-naslov

PLANINSKI DNEVI »Z nahrbtnikom na potep«

b_150_100_16777215_00_images_stories_mladinski_2021_Pllaninski_dnevi_2021_2.jpgLetos smo namesto tradicionalnega planinskega tabora pripravili malce drugačen počitniški program za mlade planince. Od 7.7. do 9.7.2021 smo izvedli tri planinske dneve, ki so bili poleg pohodništva obarvani tudi z zabavnejšimi vsebinami. Udeležilo se je 18 mladih planincev, ki sva jih spremljali dve mentorici, Nuša Rutar in Špela Borovničar.

Preberi več

Natisni E-naslov

Pot s planine Kal na preval Globoko obnovljena

Na območju Vogla je bila planinska pot od planine Kal do prevala Globoko dolga leta zapuščena in neprehodna. Pot je del mulatjere, ki je včasih povezovala Bohinj s planino Razor na Tolminski strani. 
Markacisti PD Tolmin so pred nekaj leti obnovili pot od planine Razor do prevala Globoko. Na gorenjski strani je bilo potrebno sanirati še del poti, od planine Kal do prevala Globoko. Na pobudo nekdanjega načelnika Komisije za planinske poti, Igorja Mlakarja, smo markacisti planinskega društva Avtomontaža to pot v zadnjih nekaj letih obnovili in na novo markirali ter opremili s smernimi tablami. Tako sedaj planinci od planine Zadnji Vogel do prevala Globoko in naprej do planine Razor, potrebujejo okoli 3ure in pol.
Branko Lombar,
markacist PD Avtomontaža

Več: PZS

Natisni E-naslov

Več prispevkov