Planinsko društvo Tolmin

Majda Pagon prejela Plaketo Občinske športne zveze

b_250_150_16777215_00_images_stories_pd_2016_Majda_2016_1.jpgNačelnica Mladinskega odseka PD Tolmin, Majda Pagon, je pred kratkim prejela pomembno potrditev svojega dolgoletnega dela z mladimi planinci, Plaketo  Občinske športne zveze. Glede na to, da ji ga je podelila organizacija izven Planinske zveze, s katero sicer matično PD kot njen člen stalno sodeluje, je priznanje tudi dokaz, da je njeno delo opazno tudi izven planinske srenje.

 

Majda je prevzela vodstvo  Mladinskega odseka po letu 1993 iz rok dolgoletne načelnice Marije Šavli in se takoj soočila z bogato dediščino sadov njenega dela, pri katerem je nekaj let tudi sama sodelovala. Statistični podatki Majdinega dolgoletnega dela so impresivni in so pri društvu shranjeni v obliki njenih vsakoletnih poročil. Poleg številnih enodnevnih izletov se je nabralo tudi precej večdnevnih akcij, kot npr.: tabori, srečanja, planinski vikendi,  mednarodni tabori itd. Na predšolski stopnji je bilo v različne oblike vzgoje vključenih nešteto otrok, za kar so vsako leto prejemali priznanja.  Odsek je redno organiziral planinsko šolo, izvedel številna predavanja zunanjih sodelavcev, zanimivih gostov in predstavitve različnih možnosti aktivnosti v naravi (jamarstvo, GRS, alpinizem, športno plezanje, turno kolesarstvo). Novejša oblika dela je bila tudi udeležba mladih na usposabljanju za naziv »Mladi nadzornik« v okviru Triglavskega narodnega parka. Odsek se sooča z vedno novimi izzivi, pri čemer je vedno prisotno vprašanje, kako motivirati mlade za zdravo izkoriščanje prostega časa v gorski naravi in navdušiti za delo v planinski organizaciji.

Majda je leta 2010 že prejela Zlati častni znak PZS. Pod njenim vodstvom je Mladinski odsek v letu 2012 prejel tudi visoko priznanje PZS, Mladina in gore.

Ob prejemu priznanja se Majda ni pozabila zahvaliti vsem, ki so jo pri delu podpirali, od najožjega družinskega kroga do sodelavk, planinskih mentoric, članov različnih odsekov znotraj društva in vodstva PD Tolmin. Ne moremo skriti tudi malce društvenega ponosa, saj je odmevnost takih priznanj v širšem prostoru najboljša promocija našega skupnega dela.

Majda, iskrene čestitke!                                                              

Besedilo in fotografija: Žarko Rovšček 

Natisni E-naslov