Planinsko društvo Tolmin

Planinsko orientacijsko tekmovanje Podgorje 2015

b_250_150_16777215_00_images_stories_mladinski_2015_12-20151017_150530.jpgV soboto 17. Oktobra 2015 smo se tolminski orientacisti odzvali vabilu PD Sežana na Planinsko orientacijsko tekmovanje  (POT) v Podgorju na krasu. Vabilu v tople obmorske kraje se sredi vedno bolj mrzlih jesenskih dni ni bilo težko odzvati.

 

Sestavili smo kar štiri ekipe:  dve družinski, eno srednješolsko in eno kategorije – starejši člani. Na PO Tekmovanjih se za iskanje kontrolnih točk (KT) uporablja zemljevid DTK 25 v merilu 1:25000, ki je bil zadnjič posodobljen (reambuliran) pred cca 20 leti in so na nekaterih področjih dejansko točne le plastnice. Tako je iskanje nekaterih točk postalo prava avantura  :-)  Čeprav smo imeli na progah le 7 do 8 KTočk, smo se dodobra nahodili. Na družinski progi smo premerili dobrih  11km, na srednješolski in članski pa več kot  17km.Ob dolžinskih se je nabralo tudi kar precej višinskih metrov.  Večkrat smo občudovali pogled na morje, z odsekanih kraških robov smo uživali ob pogledu na idilične kraške vasice Podpeč, Bezovica, …

Na kontrolnih točkah smo se izkazali z znanjem na različnih področjih, ki so vezane na planinstvo …

Na progi so nas člani PD pričakali z odličnim čajem, ob zaključku pa so nas pogostili z dobro planinsko joto.

Hvala organizatorjem za organizacijo POT tekmovanja na primorskem.  Le to je bilo organizirano prvič po petih letih zatišja na tem področju.

Hvala tudi vsem udeležencem za vztrajnost in dobro družbo …  :)

Slike z dogodka si lahko ogledate v galeriji ...

Fotografije: Mateja Pagon, Ervin Pagon, Miranda Ortar

Besedilo: Miranda Ortar

 

Natisni E-naslov