Planinsko društvo Tolmin

Mladi planinci na letošnji prvi pohod

b_250_150_16777215_00_images_stories_mladinski_2019_RATITOVEC_201917.jpgPoletje je minilo in morali smo preveriti, koliko hribovske kondicije so si med počitnicami nabrali naši planinci, zato smo jih povabili na prvi letošnji pohod.

V soboto, 21.9.2019, se je tako 37 planincev iz Tolmina ter vseh podružnic, Volče, Kamno ter OŠPP, odpravilo na Ratitovec. Spremljale smo jih štiri mentorice in vodnik Vinko Pagon, pridružila pa se nam je tudi Darja Gorjup Poženel, ki bo letos skrbela za izkušenejše planince iz višjih razredov OŠ.

 Na Ratitovec vodi več poti, mi pa smo izbrali našim »nogam« primerno, torej krajšo in lažjo, slikovito krožno pot iz vasi Prtovč nad Železniki. Vzpeli smo se čez Povden. Pot je najprej vodila skozi gozd, nato pa po skalnem grebenu in travnatem pobočju do Krekove koče, kjer smo si privoščili zasluženo malico. Z vrha se je ponujal čudovit razgled daleč naokrog, tudi na naš najvišji vrh, Triglav.

Po žigosanju dnevnikov, podelitvi planinskih priznanj ter igri s škratom, smo čez Razor sestopili v dolino. Navdušeni nad podvigom, že pričakujemo naslednji izziv.

Več fotografij si lahko pogledate tukaj.

Špela Borovničar, mentorica

Natisni E-naslov