Planinsko društvo Tolmin

TABOR MLADIH PLANINCEV NA PLANINI RAZOR

b_250_150_16777215_00_images_stories_mladinski_2019_tabor_2019_1.jpgTudi letos je koča na planini Razor gostila mlade planince mladinskega odseka PD Tolmin, ki so v času od 3. 7. 2019 do 6. 7. 2019 tam preživeli štiri lepe dni planinskega tabora.  Letošnjega tabora se je udeležilo 14 planincev iz Tolmina, Mosta na Soči in Solkana. Spremljali pa so jih planinski vodnik PD Tolmin Vinko Pagon, mentorici planinskih skupin Nuša Rutar in Darja Bajt ter medicinska sestra Jolanda Kofol.

Čeprav smo v sredo popoldan zaskrbljeno gledali v črno nebo nad nami, je bila sreča na naši strani in s planine Podkuk do Razorja smo jo odnesli le z nekaj kapljami dežja. Naslednje dni pa je bilo vreme bolj ugodno, zato smo dva dni izkoristili za pohode – naš prvi cilj je bila Grušnica, drugi dan pa smo se odpravili više, na Vogel.

Dnevi so bili ravno prav pestri. V četrtek smo poleg pohoda na Grušnico obiskali bližnjo sirarno, kjer smo izvedeli, kako na planini izdelujejo sir in skuto, ob močilih smo si vzeli čas in z vsemi čuti začutili čudovito naravo okoli nas, nato smo domačim napisali razglednice, zvečer pa je sledil še planinski krst novincev in tombola z bogatimi nagradami.

Petkovo sončno jutro nas je že zgodaj zvabilo na Vogel, s katerega pa smo odšli v dveh skupinah. Polovica mladih planincev se je vrnila pa isti poti do koče, druga polovica pa je turo podaljšala in se vrnila preko prevala Globoko.  Obvezna tema našega tabora je tudi prva pomoč, o kateri nam je predavala naša medicinska sestra, popoldan pa smo strah pred višino premagovali s plezanjem na bližnjem balvanu. Nato sta nas o vseh lovskih skrivnostih poučila še lovca Jošt in Žan, ki sta prišla na obisk v večernih urah. Po večerji je sledil že zaključni večer, kjer smo že tradicionalno izvedli tekmovanje Planin'c ima talent z zanimivimi točkami  ter podelitev prisluženih priznanj v planinskih dnevnikih.

Sobota je bila rezervirana za rumeno barvo. Že takoj zjutraj smo oblekli letošnje planinske majice in tako smo bili varni, da se v gneči na planini Razor tisti dan nismo izgubili. Prepustili smo se programu ekipe Gremo v hribe in uživali v ustvarjalnih delavnicah, športnih igrah, predstavitvi GRS Tolmin ter okusni friki, ki jo je pekel naš Vinko.

In tako smo se polni lepih vtisov v soboto zvečer vrnili v dolino, kjer pa je bilo večkrat slišati: »Pa drugo leto spet!«

Več fotografij si lahko pogledate tukaj.

Nuša Rutar, vodja tabora

foto Nuša Rutar

Natisni E-naslov