Planinsko društvo Tolmin

Planinski tabor na Razor planini od 7.7. do 11. 7. 2015

b_250_150_16777215_00_images_stories_mladinski_2015_Tabor_2015_7.jpgTabor je bil živ kot hod deklet s planine.  Vseh 19 planincev je veselo prepevalo, ko je Miha zaigral na harmoniko, praznovali pa smo tudi Vesnin in Tadejev rojstni dan. Vsako jutro smo planinarili in osvojili Gorenji Kal, Migovec, Škrbino, Vogel, Preval Globoko in spoznali tolminske planine.

 Planinski travniki so bili posuti s cvetjem, tako smo imeli občutek, da smo v botaničnem vrtu in pesem Rastejo v strmi gori bele planike tri se je spontano zaslišala iz grl mladih planincev.

Vsak dan smo se veselili odličnega kosila in popoldanskih gostov. Gorski reševalec Davorin nas je podučil, kakšne nevarnosti prežijo v gorah v različnih letnih časih. Markacisti  Damjan, Ivan in Marko so predstavili njihovo delo in kako pravilno narišemo markacijo. Kolesarja Tine in Peter sta navdušila s predstavitvijo gorskega kolesarjenja, njunih gorskih koles in poučnim predavanjem, kje se lahko vozimo. Nadzornik TNP Gorazd pa nas je podučil, kako moramo varovati naravo, da bodo tudi naslednji rodovi lahko uživali v njenih lepotah. Jamarja Metod in Zdenko pa sta pripravila žičnico za reševanje, ki so jo mladi planinci navdušeno uporabili za adrenalinski spust ter tudi, da so lažje prišli do jagod, ki so jim jih mlade planinke ponudile v oknu zgornjega nadstropja koče. Tabor smo zaključili z obiskom sirarne, pokušino "abriblnov" in Tolminske frike.

Za varno osvajanje vrhov sta skrbela vodnika Valter in Vinko, spremljale pa so jih mentorice Majda, Nuša in Špela. Za žulje pa je poskrbela medicinska sestra Jolanda. 

Več fotografij si lahko pogledate tukaj.

Besedilo: Majda Pagon - vodja tabora

Fotografije: Špela Borovničar

Natisni E-naslov