Planinsko društvo Tolmin

Reševalna akcija Postaje GRS Tolmin na Poreznu

b_250_150_16777215_00_images_stories_grs_GRS_15_Porezen_05_2015.jpgV soboto 21.03.2015 nekaj po 8. uri zjutraj so nas iz Centra za obveščanje v Novi Gorici obvestili, da je starejšemu planincu pri vzponu na Porezen postalo slabo in da je v nezavesti.

 

 Klicu na pomoč smo se gorski reševalci takoj odzvali. Najbližji reševalci so takoj odhiteli proti mestu nesreče, za njimi ostali reševalci s terenskimi vozili in potrebno opremo za reševanje. Aktivirali smo tudi dežurno posadko helikopterja Slovenske vojske, ki je poskušala na kraju nesreče izkrcati zdravnika in skupino reševalcev, vendar ji to zaradi zelo močnega vetra ni uspelo. Ob prihodu do ponesrečenca je zdravnik lahko le potrdil smrt, ki je nastopila zaradi odpovedi srca.  Preminulega planinca smo v aki čolnu prepeljali do Podhočarjeve kmetije, kjer so ga prevzeli delavci pogrebne službe Tolminske Komunale.

V reševanju je sodelovalo 14 reševalcev Postaje GRS Tolmin, zdravnik letalec iz DGRS Tržič, letalec reševalec iz DGRS Škofja Loka in posadka helikopterja SV.

Več fotografij z reševanja si lahko ogledate tukaj.

Besedilo in foto: Miljko Lesjak

 

Natisni E-naslov