Planinsko društvo Tolmin

Po Vojkovih poteh na Nanos

b_250_150_16777215_00_images_stories_pohodi_2023_Pohod_na_Nanos_8.jpgPohod po Vojkovih poteh na Nanos so podnanoški mladinci prvič organizirali 19. februarja 1984, kasneje so organizacijo pohoda prevzeli planinci. Letošnjega že 39. po vrsti se je udeležilo več kot 250 pohodnikov. Kljub ne najboljši vremenski napovedi se je dan kopal v soncu in prijetnih temperaturah. Ko smo »premagali« strmo pobočje Nanosa in se povzpeli do Konja (920 m), se nam je ponudil čudovit razgled po Vipavski dolini in Krasu.

Po deloma zasneženi poti smo se povzpeli še do spomenika, postavljenega v spomin Janku Premrlu -Vojku in njegovim soborcem, nato pa se ustavili pri Šembiški bajti, kjer so prijazni podnanoški planinci poskrbeli za lačne želodce.

Tolminski planinci smo se Pohoda po Vojkovih poteh na Nanos največkrat udeležili v Rudijevi družbi. Tudi letos ni smel manjkati in smo ga bili neznansko veseli, ko smo se potem, ko sta se s Tončko poklonila pri spomeniku, srečali pri Šembiški bajti. Kot je povedal Rudi, je na pohodu manjkal samo enkrat, tako da je v nedeljo zabeležil že 38. obisk.

Naša skupina pohodnikov pod vodstvom Simona Gorjupa res ni bila številčna, vendar ni bilo zato nič manj veselo in smo tudi po zaslugi lepega vremena preživeli zelo prijeten dan.

Cvetka Jug

Več fotografij tukaj

Natisni E-naslov