Planinsko društvo Tolmin

Vzpon na Rjavino

b_250_150_16777215_00_images_stories_pohodi_2020_Rjavina_13.jpgV soboto se nas je 17 planincev povzpelo na Rjavino. Turo smo začeli v prijetno hladni dolini Kot.  Skozi strm gozd in čez spolzke skalnate police smo se dvignili mimo velikega balvana Debeli kamen do kotanje Pekel.

Tu, kjer je bila dolina že globoko pod nami, smo pri smerokazu zavili proti Rjavini. Pod steno smo si nadeli samovarovalni komplet in čelado. Previdno smo se podali po zelo zahtevni zavarovani poti na greben, kjer smo zagledali vrh.

Do samega vrha nas je ločil še razgleden greben z zahtevnim spustom skozi strm kamin, ter dve naravni okni. Tu smo se naužili lepih razgledov in dobrot iz nahrbtnikov, ter naredili nekaj posnetkov za obujanje spominov. Sestopili smo po grebenu proti Domu Valentina Staniča.

V Dovških vratcih smo se razdelili in odšli proti dolini v treh skupinah: šoferji so se vračali skozi dolino Kot, ostali v dolino Krme, najbolj zagnani pa smo obiskali še Dom Valentina Staniča. Vsi skupaj smo se spet srečali v Dolini Krme, ter se polni vtisov v trdi temi pripeljali v Tolmin.

Več fotografij si lahko pogledate tukaj.

Davorin Gaberšček

Natisni E-naslov