Planinsko društvo Tolmin

Apenini in Sibilinske Alpe

Planinsko društvo Tolmin organizira med 17.- 22. junijem 2014 planinski izlet na Grans Sasso (2912 m, najvišji vrh Apeninov) in v Sibilinsko pogorje v severnih Apeninih v Italiji. Vsi ljubitelji gora in planinske flore prijazno vabljeni, da se prijavite do četrtka, 10. aprila 2014, ko bo ob 19. uri v prostorih društva sestanek z udeleženci. Prijave sprejemamo v času dežurstva v pisarni PD, po telefonu 041 743 356 ali po e-pošti Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Okvirni program

Torek, 17. junij
Odhod v jutranjih urah iz Tolminu. Vožnja s postanki prek Padove, Bologne, Cesene, Perugie in Aquile do Campo Imperatore na višini 2130 m v Abruzzih (izhodišče za vzpon na Gran Sasso). Večerja in prenočitev.
Sreda, 18. junij
Vzpon na najvišji vrh Apeninov Gran Sasso (Corno grande, 2912 m), hoje 6 ur. Povratek ob 13. uri, vožnja do prelaza Forca di Presta, 1536 m, v nacionalnem parku Sibelinske gore. Večerja in nočitev v koči. 
Četrtek, 19. junij
Vzpon na najvišji vrh Sibilinskih gora Monte Vettore (2478 m). Hoje 5 ur, povratek do 14. ure. Popoldne vožnja do slikovite vasice Castelluccio (zaradi raznobarvnega planinskega cvetja, ki se razcveti v juniju, je tu pravi za fotografe) in do zgodovinskega kraja Norcie, ki je med drugim tudi rojstni kraj Sv. Benedikta, zavetnika združene Evrope. Povratek v kočo, večerja.
Petek, 20. junij
Vožnja mimo planote Castelluccio do Vissa in do izhodišča za vzpon na Monte Bove Sud (2169 m) v Sibilinskih gorah. Hoje 5-6 ur. Sledi vožnja do Foligna, kjer bo večerja in prenočitev.
Sobota, 21. junij
Vožnja mimo Colfiorita in Collecroce do izhodišča vzpona naro Monte Pennino (1571 m), Proti večeru ogled kraja Colfiorito (okrog 700 do 750 m), njegovega bogatega močvirja ter ostankov nacifašističnega koncentracijskega taborišča, v katerem je bil konfiniran tudi pisatelj France Bevk.
Nedelja, 22. junij
Odhod, vožnja mimo Assisija do Jadranske obale in proti domu, kamor se bomo po daljšem popoldanskem postanku vrnili v večernih urah.

Prijava: do četrtka, 10. aprila 2014, ko bo ob 19. uri v prostorih društva sestanek z udeleženci Udeleženec-ka se na skupinskem obrazcu s podpisom obveže, da bo izpolnil-a obveznosti plačila in izjavi, da je seznanjen-a z zahtevnostjo izleta ter da izpolnjuje zdravstvene, fizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu.
V primeru slabega vremena ali drugih objektivnih okoliščin ima organizator pravico, da spremeni program izleta. Izlet bo izveden, če bo prijavljenih zadosti interesentov.
Vodji izleta sta: Milena Brešan in Lidija Vončina.
Dodatne informacije na sestanku z udeleženci ali po telefonu 041 743 356.

Plačilni pogoji: Predvideni prispevek za izlet je 420 EUR (ob udeležbi 20 planincev). V njem so zajeti: pet polpenzionov, prevoz in vodništvo ter nezgodno zavarovanje. Prvi obrok v znesku 100 EUR se vplača ob prijavi oz. na sestanku, ki bo v četrtek, 10. 4. 2014, ob 19. uri na sedežu društva. Drugi obrok v znesku 100 EUR je treba vplačati na društvu do konca maja, tretji obrok pa na  izletu.

Oprema: primerna planinska oprema za različne vremenske prilike, pohodne palice, baterijska svetilka.

Dokumenti: osebna izkaznica ali potni list, veljavna planinska izkaznica, zdravstvena izkaznica za tujino.

Natisni E-naslov