Planinsko društvo Tolmin

25. srečanje cicibanov planincev, 8.6.2010

Letošnje srečanje cicibanov planincev, ki je potekalo v organizaciji vrtca Most na Soči na Mostu na Soči, sta pripravili mentorici Dragica Obid in Neva Kovačič. Cicibani planinci iz Tolmina in Mosta na Soči in podružnic v Podmelcu, Dolenji Trebuši in na Šentviški Gori so se zbrali na igrišču vtrca. Odpravili so se na skupni izlet v okolico Mosta na Soči.   Med potjo so srečali tabornike, ki so jim pokazali, kako se pripravi in zakuri taborni ogenj. Cicibani planinci so jim pri tem pomagali. Opazovali so tudi, kako se postavi šotor. S taborniškim pozdravom ZDRAVO so se poslovili in pot nadaljevali proti Postaji, med potjo so "srečevali" različne pravljične like. 
Pri utrdbi ob železniški progi so opazili dva alpinista, ki sta jim predstavila plezalno opremo in splezala po zaklad, ki je visel na stolpu utrdbe. Cicibani planinci so se z veseljem preizkusili v plezalnih veščinah, bili so zelo spretni in pogumni.
Srečanje, ki so ga spremljale mentorica Marta Šorli in spremljevalke Martina Lipušček, Bernarda Likar, Meteja Brezavšček in Nika Kocić, ki se jim je priključila tudi načelnica vodniškega odseka PD Tolmin Slavica Boljat, so zadovoljni zaključili ob 19. uri.   

Natisni E-naslov