Planinsko društvo Tolmin

V programu "Madi nadzornik Triglavskega narodnega parka" so sodelovali tudi člani PD Tolmin

b_250_150_16777215_00_images_stories_mladinski_2017_Mladi_nadzorniki_2017_2.jpgMed poletjem je javni zavod Triglavski narodni park v okviru programa Mladi nadzornik organiziral dve srečanji za mlade. V aktivnosti so se vključili tudi mladi tolminski planinci Matic Skočir, Natan Maj Poženel in Tomaž Rutar.

 V juliju je bilo izvedeno dvodnevno mednarodno srečanje mladih nadzornikov na temo vode. Sodelovali so predstavniki rezijanskega naravnega parka Julijsko predgorje (Prealpi Giulie) in Triglavskega narodnega parka. O različnih tematikah, povezanih z vodo, so se s strokovnimi sodelavci JZ TNP pogovarjali na Sotočju, v Tolminskih koritih in na pohodu do izvira reke Tolminke.

 Pet dnevni začetno-nadaljevalni tabor je potekal avgusta v Trenti. Udeležili so se ga tudi predstavniki čezmejnega parka iz Rezije, sodelovali pa tudi starejši mladi nadzorniki. Spoznavali smo gore nad dolino Trente in Soče, si dodobra ogledali Info center TNP Dom Trenta, se sprehodili po Soški poti ter se, glede na visoke temperature, namočili v Soči.

 Več fotografij si lahko pogledate tukaj.

 Pripravila:

Marjeta Albinini, JZ TNP

Natisni E-naslov