Planinsko društvo Tolmin

Popravilo evropske pešpoti E7 na odseku Huda stopnja

b_250_150_16777215_00_images_stories_markacisti_2018_Huda_stopnja-2018-10.jpgPlaninsko društvo Tolmin ureja in vzdržuje tudi odseke Evropske pešpoti E7, njen najbolj zahteven odsek poteka od Močila nad planino Kuk (Podkuk) do vasi Rut. Tolminski markacisti so v soboto, 18.8.18, s člani PD Podbrdo in markacisti iz Goriških Brd in Idrije očistili in zavarovali njen najnevarnejši del v Hudi stopnji.

Evropska pešpot E7 poteka čez Slovenijo v smeri zahod – vzhod in traja okoli 30 dni. Pot se nadaljuje na Madžarskem. Pešpot E7 je označena z rumenim krogom z rdečo obrobo in oznako E7.
V Slovenijo pot vstopi na meji z Italijo na Robiču, po Kobariškem blatu vodi do Kobarida, čez reko Sočo in nato po Gregorčičevi učni poti do Vrsna, naprej čez Mrzli vrh do planine Pretovč. Nato sledi spust do Javorce in v Tolmin ter nazaj mimo Tolminskih korit do Čadrga, Tolminskih Raven do planine Razor, nato po po stari mulatieri do vasi Stržišče in do Petrovega Brda in na Porezen.
Mednarodno popotniško dejavnost v Sloveniji koordinira Komisija za evropske pešpoti pri Planinski zvezi Slovenije, pokrovitelj te poti pa je Zavod za gozdove RS. Akcijo je vodil Iztok Kozorog

Več fotografij si lahko pogledate tukaj.

Foto Iztok Kozorog

Natisni E-naslov