Planinsko društvo Tolmin

GRS Tolmin - Reševanje zmajarja z drevesa

b_250_150_16777215_00_images_stories_grs_2024_Resevanje_zmajarja_2024_4.jpgVeliko sreče v nesreči je imel Danski državljan, ko je v petek, 5.7.2024, z zmajem letel nad pobočjem Mrzlega vrha v bližini Tolmina. Med letom je prišlo do tehnične okvare, kaj točno se je zlomilo, reševalci nismo ugotavljali, krila zmaja so se dobesedno zložila in sledil je padec. Z rezervnim padalom je pristal na drevesu kakšnih 15 m visoko. Očividci padca so takoj poklicali na številko 112, operater pa je aktiviral reševalce GRS Tolmin.


Gorski reševalci smo se odpeljali na planino Pretovč, nato pa šli peš do kraja nesreče v bližini Madžarske kapelice na Mrzlem vrhu. Z uporabo vrvne tehnike smo z drevesa najprej rešili zmajarja, potem pa pospravili še zmaj in rezervno padalo. Pri zasilnem pristanku se je zmajar lažje poškodoval, zato smo mu nudili pomoč pri sestopu do terenskega vozila in ga odpeljali v Zdravstveni dom Tolmin na pregled.
Zadnja intervencija je bila v našo letošnjo evidenco nesreč zabeležena pod številko 38. Lep, sončen vikend je napovedan, zato vsem želimo, da bi bil tudi miren in varen.

Fotografije: Kutin Simon

Miljko Lesjak, GRS Tolmin

Več fotografij tukaj

Natisni E-naslov