SLOVENSKI VRH (Cuel Sclaf), 2157m

Written on .

b_250_150_16777215_00_images_stories_pohodi_2018_Slovenski_vrh_2018_4.jpgPet Slovenk na Slovenskem Vrhu

Začele smo  V Žlebeh (Sella Nevea), v nedeljo, 15. julija 2018, po lepi poti 635 A ob jeklenicah, po lesenih lojtrah in čez mostiček. Po slabih dveh urah smo malicale na razgledni planini Zg. Gorjuda . Dežnike smo zaprle in nadaljevale med cvetjem in zadnjimi macesni skozi Oslovo dolino /Foran dal Mus/ do vznožja naše gore.

Vreme je dobro kazalo in po strmih travah in kratkem a zložnem grebenu smo dosegle vrh. Globoko pod nami v senci je bila dolina Reklanica, Karnijci pa v soncu. Montaž s sosedi se je skril v meglo, sosednji Žrd, Kanin, Bela peč so se belili nad mnogimi snežišči ter prostranimi podi.

Varno smo sestopile, se okrepčale, skoraj do bivaka Marušič nas je svežil rahel dežek. Devet snežišč smo prečile do koče Gilberti. Dežju, ki se je hitro bližal čez rabeljsko dolino, smo se umaknile v gondolo.

Slavica je dobro načrtovala! Sreča je na strani pogumnih, kajne!? V spominu nam bodo ostale dišeče murke, planike, sleč, .... in prelepi vzorci, ki jih je v kamen izdolbla voda, od vsega pa seveda vzpon na »našo« goro, saj smo zaradi negotovega vremena komaj upale, da nam bo dano priti na vrh.

Več fotografij si lahko pogledate tukaj.

Besedilo in foto: Tinka Gantar

Natisni