Planinsko društvo Tolmin

Jesensko srečanje POMO Posočja, 11.10.2008

Jesenska sobota je mlade planince iz Tolmina popeljala na Bovško. Člani PD Bovec so namreč organizirali jesensko srečanje mladih planincev Posočja.                                         

Zbrali smo se v Lepeni, kjer smo dobili lističe z raznimi živalmi. Po soški poti smo se mimo vasi Soča odpravili do kampa Lazar, kjer je sledil daljši počitek. Organizatorji so nam pripravili topel napitek in rogljiček. 

Pred nami je bil strm in naporen vzpon do zaselka Lemovje. Včasih je tu živelo vsaj 5 družin, danes pa je zaselek zapuščen. V vasi ne živijo stalni prebivalci, a je kljub temu vredna ogleda. Posebnost so zapuščeni travniki, ki so obdani s kamnitimi zidovi. Nad vasjo je bukov gozd, ki je domačine v preteklosti varoval pred snežnimi plazovi. Na Lemovju smo naredili daljši počitek. 280 mladih planincev iz PD Bovec, PD Cerkno, PD Kobarid, PD  Nova Gorica, PD Podbrdo, PD Kanal, PD Križna gora in PD Tolmin je uprizorilo pravo živalsko klepetanje z namenom, da opuščeni zaselek obudimo iz spanja in tišine. Po markirani poti smo se spustili do vasi Soča in s skodelico toplega čaja zaključili naše srečanje.  Nagrada za udeležbo na srečanju ni bil samo čudovit izlet, ampak tudi poslikani soški kamni. Polni lepih vtisov smo se odpravili vsak na svojo stran. 

Melita Drol, mentorica planinske skupine

Natisni E-naslov