Planinski tabor pri Krnskih jezerih

Written on .

b_250_150_16777215_00_images_stories_mladinski_2017_Krnska_jezera_2017_11.JPGPO PETIH LETIH ZOPET PRI KRNSKIH JEZERIH

 Planinski dom pri Krnskih jezerih je v času od 26. 6. 2017 do 30. 6. 2017 gostil 31 mladih planincev iz Tolmina. Planinski tabor, namenjen planincem od drugega do šestega razreda OŠ in OŠ s prilagojenim programom, so vodili vodniki PD Tolmin Vinko Pagon, Valter Černigoj in Slavica Boljat, ki je kot medicinska sestra skrbela tudi za naše boljše počutje, ter mentorice planinskih skupin Nuša Rutar, Špela Borovničar in Darja Bajt.

Program planinskega tabora je predvideval tri pohode: na Veliko babo (2016 m), na Krn (2244 m) in na Vratca (Bogatinsko sedlo, 1815 m). Zaradi nestanovitnega vremena nam Krna letos ni uspelo osvojiti. Program sta popestrila tudi obisk Davorina Žagarja, gorskega reševalca, ki nam je predaval o gibanju v gorah in o nevarnostih v gorah ter obisk Iva Belloma, varuha gorske narave, ki nam je povedal veliko o varovanju narave, predstavil nam je rastlinske in živalske vrste značilne za Krnsko pogorje, nekaj besed pa je namenil tudi delu markacistov.  V sklopu tabora so potekala tudi predavanja, pri katerih so bili mladi planinci seznanjeni z vsebinami o vremenoslovju, prehrani in opremi planinca, orientaciji, prvi pomoči, zgodovini planinstva 

Čeprav nam vreme ni bilo najbolj naklonjeno, smo tabor preživeli kar se je dalo zanimivo. O uspešnosti izvedbe tabora pa nam največ povedo besede in mnenje otrok, ki v petek kar še ne bi šli domov in obljube, da drugo leto pridejo spet.

Več fotografij si lahko pogledate tukaj.

 Besedilo: Nuša Rutar, PD Tolmin

Foto: Nuša Rutar, Špela Borovničar

Natisni