Planinski mladinski tabor, Razor planina 2014

Written on .

PLANINA - TI MOJE KRALJESTVO

b_250_150_16777215_00_images_stories_mladinski_2014_tabor_2014_04.jpgRAZOR PLANINA - Planina, ti moje kraljestvo so prepevali mladi planinci planinskega društva Tolmin, ko so se vračali iz Razor planine, kjer so v juliju preživeli 5 dni na planinskem taboru. Tabora se je udeležilo 30 mladih planincev iz osnovne šole Tolmin, Volče, Most na Soči, Bovec in Solkan.

Varno zatočišče v deževnih dneh jim je nudila planinska koča PD Tolmin na Razor planini. Vsak sončen dan so se odpravili na pohode na Preval Globoko, Vogel, Migovec, Škrbinska plošča in Kal planino.

 Vsi, ki so bili na taboru prvič, pa so se udeležili poučnega prikaza izdelave sira in skute na planiniRazor. Preizkusili so se tudi v izdelavi vozlov in plezanju na balvanu pod kočo, popoldneve pa so mladim planincem popestrili poučni prikazi jamarjev, varuhinje gorske narave in gorski reševalci, ki so demonstrirali reševanje ponesrečenega padalca z drevesa. Veliko časa so porabili tudi za spoznavanje varnega gibanja v gorah ob vremenskih spremembah, trije najbolj korajžni pa so preizkusili, kako je preživeti noč v gorah, saj so prespali v obnovljenem bivaku pod prevalom Globoko. Veselo druženje na taboru so zaključili s smehom in spoznavanjem različnih planinskih in drugih nadarjenosti v igri  Planinec ima talent.

 Vodja tabora: Majda Pagon

 Več fotografij si lahko ogledate tukaj.

Natisni