Planinski tabor za mlade 2007

Written on .

Tolminski gorski reševalci smo se odločili, da bomo na osnovi dobrih izkušenj iz preteklih let pod vrhovi Breškega Jalovca, Musca in Stola ter na robu Beneške Slovenije v idilično mirnem okolju tudi v poletju 2007 organizirali planinske tabore namenjene mladim iz Slovenije in zamejstva. Tabore organiziramo že vrsto let, želimo pa jih predstaviti tudi širši planinski javnosti.

Tabori so namenjeni mladim planincem iz osnovne šole – veseli bomo mlajših in malo starejših (tudi sredješolcev) – saj bo program prilagojen sposobnostim in bosta hkrati na programu lažja in zahtevnejša tura. Poleg gorniških vsebin bomo za mlade pripravili tudi pester program drugih dejavnosti, med katerimi bo vsak našel kaj zase.

KJE: Most na Nadiži pri Breginju , v obnovljeni karavli (centralno ogrevanje, pet tušev in stranišč, asfaltno igrišče za mali nogomet in košarko, čudovit razgled na sosednje hribe …).

Glej Atlas Slovenije, Mlad. knjiga 1992,  76,77,89 in 99.
 
PROGRAM:

 

 

EKIPA, ki bo delala z mladimi: mag. Žarko Trušnovec, dipl. psih., alpinist, gorski reševalec, mag. Rosana Ščančar, dipl. soc., Vanja Krapež, prof. razr. pouka, atletinja – članica državne reprezentance v gorskem teku, Silvija Sivec, študentka španščine in sociologije, Petra Lesjak, študentka pedagoške fakultete, Ožbe Trušnovec - študent gradbeništva, dijaki tolminske gimnazije: Petra Humar, Melita Rutar, Gašper Ščančar, na turah pa se nam bodo pridružili  tudi gorski reševalci in vodniki PD Tolmin

 

KDAJ:
  Datum
 Zaključni večer Tabora začneta ob
 1.termin 8. – 14. julij  2007 Petek 13. julij ob 19.00
 12.00 uri in se zaključita
 2.termin
 12. – 18. avgust 2007 Petek 17. avg. ob 19.00 ob 10.00 uri.
               

   
Na zaključni večer vabimo starše in mentorje, ki lahko nato  v karavli tudi prespijo. Ob tej priložnosti se bomo lahko v miru pogovorili o vaših otrocih in doživetjih minulega tedna.

OPREMA:
- primerna obleka  in obutev, anorak, kapa, rokavice, nahrbtnik, čutara,  pribor za osebno higieno, športni in hišni copati, spalna vreča (ali dve rjuhi in prevleka za blazino), dokumenti (planinska izkaznica, transverzalna knjižica … zdravstvena kartica), knjige za morebitne deževne dneve, kopalke
- glasbeniki naj prinesejo flavtice, kitare in druge instrumente, da bodo planinski večeri res pestri!
- mobilne telefone, kasetnike, walkmane in druge povzročitelje hrupa raje pustite doma, da se bomo lahko v miru posvetili naravi!

 

CENA: 150,00 EUR (za drugega otroka v družini 100,00 EUR, tretjega 0,00 EUR) – plačilo ob prihodu na tabor (cena vključuje prehrano, nočitve,  prevoze na ture in celoten program).

Žepnine otroci ne potrebujejo - razen za kakšen priboljšek v planinskih kočah.

ROK ZA PRIJAVO:  15.junij 2007 na spodnji prijavnici ali po e-pošti.
Do 25. junija 2007 vam bomo potrdili udeležbo. Število je omejeno, zato bomo upoštevali vrstni red prijav!
DODATNE INFORMACIJE: tel.: 041 352 581 ali grs.tolmin(afna)siol.net

Podobne programe organiziramo preko celega leta (predvsem ob vikendih), namenjeni pa so lahko planinskim krožkom, šolam  ali posameznim razredom.

Nasvidenje v Posočju!


    Načelnik postaje: 
    Žarko Trušnovec 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PRIJAVNICA

 

ime in priimek

 

datum rojstva

naslov

telefon

termin (obkroži)

1.

 

 

 

 

 

1.       2.

2.

 

 

 

 

 

1.       2.

3.

 

 

 

 

 

1.       2.

 

Natisni