Vodniški odsek, poročilo o delu v letu 2008

Written on .

 

 

POROČILO O DEJAVNOSTI VODNIŠKEGA ODSEKA ZA LETO 2008

 

 

 

Vodniški odsek  deluje na področju priprav in izvedb različnih tur in pohodov, ki so razporejeni po težavnosti, da se jih lahko udeleži čim več planink in planincev, od izurjenih in prekaljenih do manj zahtevnih in pripravljenih.

Tako smo v letu 2008 po našem programu pripravili 53 tur in pohodov , od katerih je bilo izpeljanih 49 s skupno 1539 udeleženci. Po programu je  šest tur odpadlo , zaradi neugodnih razmer , dodatno pa smo razpisali in izpeljali štiri ture. Ture in pohodi so bili v glavnem enodnevni , dvodnevno turo   s sodelovanjem planincev  iz Istre smo izpeljali na Hahliče, in dvanajstdnevni izlet v Črno Goro, ki ga je vodil Darij Kenda.

 

Udeležba  na vseh turah in pohodih je bila dobra , posebej želim omeniti  udeležbo pri skupini upokojencev pod vodstvom Rudija Raucha in pomočnikov Vlada Šorlija in Emila Kogoja, ki so zabeležili 1039 udeležencev.

 

V novembru smo pripravili srečanje članov PD na Kneži in  ga popestrili s pohodom » Po stezicah , ki so včasih bile …« ter zaključili s projekcijo tur in pohodov v letu 2008. Na samem pohodu je bilo 92 udeležencev, na družabnem srečanju pa 120 planincev.

 

V aprilu smo v sodelovanju z GR Postajo Tolmin razpisali tečaj varnega gibanja v zimskih razmerah v koči Razor, ki je odpadel zaradi premalo prijav.

 

V oktobru je Vodniški odsek Idrija organiziral srečanje vodnikov Meddruštvenega odseka Posočje na Hlevišču, ki so se ga udeležili tudi naši vodniki.

 

Na odseku smo nabavili tudi novejšo tehnično opremo za planince, ki si jo lahko izposodijo.

Turistično društvo Banjšice nam je podelilo pohvalo za večkratno udeležbo na pohodu po Banjšicah.

 

V letu 2009 bomo program tur in pohodov izvajali po programu , v našo sredino

pridobili dva vodnika , ki sta trenutno na izobraževanju  ter  ponovno organizirali tečaj varnega gibanja v zimskih razmerah, ki je že objavljen za 3. in 4. aprila v koči Razor.

 

Mislimo ,da je bila dejavnost VO v letu 2008 dobra in želimo si tako naprej.

 Vsem planinkam, planincem in našim vodnikom želim varen korak, veliko lepih trenutkov po  poteh, ki jim boste letos sledili in srečen povratek domov.

Načelnica

Slavica Boljat

Natisni